SEVENDAYS.FI/ERICAHJERPE

Äntligen är min nya sevendays-blogg igång. Från och med idag hitta ni min blogg på den nya adressen är sevendays.fi/ericahjerpe så jag hoppas ni vill följa med mig dit! Denna sida kommer endast fungera som hemsida och kommer ändras inom kort. Själva bloggen är redan flyttad till sevendays sajt, vissa inlägg kan se lite konstiga ut men jobbar på att återställa dem.

Så häng med på nya äventyr på sevendays.fi/ericahjerpe 😀

seven

Finally my new blog on sevendays.fi is working. From now on you find me on sevendays.fi/ericahjerpe where I’ll start posting updates from my life. This site will only work as a homepage and the layout will soon change. My blog is already moved to sevendays but some old entries may look weird now as a start.

Feel free to join new adventures at sevendays.fi/ericahjerpe 😀

Soooon there will be action

Hej vänner, snart kommer det hända grejer med bloggen så ligger lite lågt för tillfället, men snart ska ni få ta del av alla spännande grejer och den stora förändringen! 🙂

Sitter för övrigt med foten inlindad och i högläge. Råkade ut för en liten olycka i gymmet igår morse och vrickade foten men hoppas den ska återhämta sig snabbt eftersom det bär av till Teneriffa på onsdag. Menmen har 1000 saker att ta tag i innan resan så återkommer då situationen är lite klarare på alla sätt och vis. Som sagt håll utkik!

IMG_9985

Hi guys, soon there will some great action here with the blog so I’m laying a bit low atm. But you will all take part of the exciting changes when everything is set and done! 🙂

Moreover I’m not doing that well right now, unfortunately I had a bit of an accident yesterday at the gym and I sprained my foot. Hopefully it will get better fast because we’ll leave for Tenerife this Wednesday..Buut I’ve got tons of stuff to do before the trip so I’ll get back to you when the situation is clear again. And like I said, stay tuned for some awesome changes! 

Take care!

Team VIS climbing

På måndagen hade vi stämt träff med VIS teamet och funderade på aktuella frågor och olika kommande projekt. Vi är ett fint team och hoppas att alla ska lyckas nu i kommande säsong, målen är högt satta och det peppar mig också att ha så målinriktade idrottare runtomkring mig!

Efter lite diskussion och några Subway smörgåsar åkte 3 modiga VISare till vattentornet och klättrade. Det blev en hård tävling mellan mig och Philip på klätterväggen och tyvärr måste jag meddela att jag endast kammade hem en andra plats..denna gång.. Men kul var det att spurta upp för väggen som en apa(?), rekommenderar verkligen denna form av aktivitet, för de icke höjdrädda då ;)!

IMG_0019IMG_0001IMG_0021IMG_0008IMG_0011Last Monday we had a VIS team meeting and discussed future projects. We are a couple of ambitious athletes in our team and I’m hoping for everyone to succeed this upcoming season! At least I get really excited when I have these athletes with big goals around me.

After the meeting and some Subway, three of us (only the bravest ones) continued the afternoon at the climbing wall! It turned out to be the battle of the year between me and Philip, but unfortunately I only got second…this time.. But it was so much fun to run up the wall like a monkey (?), really recommend this type of activity (for those who aren’t afraid of heights) 😉

Riksdagsval – min röst till Jocke

Då drar det ihop sig till riksdagsval och det är dags att göra din röst hörd. Jag tycker det är häftigt att vi får vara med och bestämma om Finlands framtid och hoppas innerligt att alla med rösträtt använder sin röst och är med och påverkar. Eftersom jag är utomlands på själva valdagen 19 april kommer jag använda förhandsröstningen som startar idag och pågår tills 14 april.

Det är första gången jag får vara med och rösta i riksdagsvalet men mitt val är redan självklart. Har varit mer insatt än någonsin och lyssnat på flera valdebatter (bland annat den intressanta Partiledardebatten på svenska YLE) och tycker att många kandidater har sunda värderingar och står för det som jag tycker är viktigt.

För mig är ett internationellt Finland med låg arbetslöshet och högklassisk utbildning ett fint land att leva i. Såklart är språkfrågan också viktig för mig eftersom jag har svenska som modersmål och kämpat med finskan i flera år, men jag vet också att det inte går att tvinga någon till ett språk. Bättre att inlärningen sker för att man ser möjligheten med att tala ett annat språk, vilket lett till att åtminstone jag är mer positiv än någonsin till att lära mig finska.

Som österbottning ser jag gärna att just denna region är med och skapar nya moderna jobb och upprätthåller de studiemöjligheter här som jag, som studerande, redan nu tycker är väldigt bra!

Slutligen är idrotten såklart en hjärtefråga och den kandidat jag valt att rösta på är även han en idrottsförespråkare.

Min röst går till nr 15 Jocke Strand

Jag tror Jocke kan tillföra ung, välbehövlig energi till riksdagen och jag vet att han kommer jobba stenhårt för Österbotten och ett blomstrande Finland!

11139816_10153198418503571_503500631_n

Throwing away all easter eggs

Då var det slut på det roliga, sitter som bäst på Viktors balkong och slängde ner de sista påskäggen till bättre behövande! En vecka kvar tills det efterlängtade träningslägret i Teneriffa vilket betyder en vecka med slit här hemma. Har haft en välbehövlig ledig helg med några spelkvällar, goda frukostar med familjen och lite extra sömn på kontot.

IMG_9886

Guess which egg I painted?! 😉

IMG_9902

IMG_9929

Jag blev livrädd då det ringde på dörren på lördagsförmiddagen, tänkte det var antidoping som kom.. Öppnade och där stod två gulliga påskhäxor, första gången detta hände mig! Hade tyvärr inget godis hemma men de fick varsin proteinstång istället, och jag fick en videkvist! winwin 😀

IMG_9943

Åkte och hälsade på bästa Jontta och vi ”smättade” ihop ännu en legendarisk blåbärspaj och förbättrade världen lite innan vi båda åker iväg på nya äventyr!

IMG_9989

Dammade av plattången och fixade till en liten lejonman sådär på söndagskvällen bara för att.

 Funtime is over, just threw out the last easter eggs from Viktor’s balcony and now it’s back to reality. One week left until we leave for Tenerife on a well needed training camp, which means one more week with hard work. Have had a nice calm weekend with gaming nights, nice breakfasts with my family and a lot of sleep. 

Pampas, visdomständer, TOEFL och Påskvecka

Förra veckan var nog ett riktigt kraftprov. Inte nog med att det var mest populära veckan på året för en studerande i Vasa, så hade jag även lyckats boka in operation av visdomständer och två dagar senare ett viktigt engelska prov i Helsingfors (TOEFL test)… Så efter lite firande av Pampas med studiekompisarna på tisdag fick jag känna på hur det var att rycka ut två tänder, leva på smärtstillande och nyponsoppa, åka buss i 6 h och återuppleva engelska studentexamen fast version 2.0, provet tog närmare 4,5 h och innehöll förutom läsförståelse, hörförståelse och skrivprov även ett talprov! Som tur kunde jag prata trots några stygn i munnen. Det var en ganska slut Erica som hoppade på tåget hem på lördagseftermiddagen.

PAMPAS

Pampas 2015 med fina Felicia

Hesa

Några snapchats från min lilla trip till Helsingfors, ni kan få tillgång till min story på ericahjerpe

Då jag kom hem blev det ett tidigt påskfirande eftersom killen åkte iväg till Florida i onsdags (avundsjuk.nu). Och denna vecka har varit nästintill lika händelserik som den förra. Jag har vikarierat hela veckan, äntligen fått börja träna igen efter operationen och även gjort en rolig photoshoot. Så nu tar jag långhelg, och jaa, skriver på kandi!

Påsk

photoshoot Duktiga fotografen Tony Stenback hade planerat fotograferingen och Julia Holmqvist stod för smink och hår

Närbild

Hejhejhej!

Jag överlevde förra veckan med nöd och näppe! Berättar mer senare om hur allt gick för det är en historia för sig. Men först vill jag bara påminna er att ikväll knäppa på tv:n klockan 20.00, Yle fem är kanalen och programmet ni ska se på är Närbild!

För två veckor sedan kom Yle och hängde med på vår morgonträning så i programmet syns lite av vad vi sysslar med kl. 9 en måndag morgon! I programmet hörs också intervjuer med mig, tränaren Mikael och min teammate Ellinor. Om ni mot förmodan missar programmet så finns det på Arenan redan nu samt en artikel HÄR. (dock är videon utan ljud av någon konstig anledning?)

14-svyle-133473531974a540e0e

Haha så små vi ser ut, gammal bild från Yle.fi

Nu ska jag sticka iväg på redskapsgymnastik och senare dra löpträning för ett gäng spralliga fotistjejer!

Epic week ahead

click on image to see video

Snabb uppdatering. Detta kommer bli min mest krävande vecka någonsin tror jag! Jag ska förutom att operera bort visdomständer bland annat stenplugga till ett superviktigt prov som jag åker till Helsingfors och gör på lördag morgon. Dessutom är det träning, skola och ett stort studieevenemang (Pampas) denna vecka.. Igår hade jag en liten dipp och kände att allt blev övermäktigt men nu har jag kommit till rätta igen. Bara att beta av TO DO listan och göra mitt bästa så ska nog detta gå bra! Fick iallafall en bra start på denna dag genom att ha betat av x antal viktiga mail och dra ett fint pass på gymmet. Nu sitter jag och halsar kaffe innan skolan kallar. Nu kör vi!

Bild 24-03-2015 kl. 13.20 #5

//Gonna be an epic week for me, so much to do! Yesterday it felt all overwhelming but today I’m back on track. Just need to check things off my to-do list and do my best. I’ve got a very important exam in Helsinki on Saturday and before that I’ve got a lot of school work, training, school event and last but not least I will remove the wisdom teeth… Yeyy.. But luckily I started this Tuesday with some important mailing and a great gym session, now I’m reloading with coffee before running to school. Let’s do this!

Playing in the sandpit

Igår fick jag äntligen testa en av mina nya stavar igen. Och det gick helt bra med tanke på att jag dödade överkroppen i gymmet dagen innan!

Tänkte skapa en kategori för stavhopps övningar som jag gör så att ni kan få en inblick i vad det egentligen är som jag håller på med om dagarna och varför jag gör det. Här kommer första träningsmetoden, Sandhoppning:

IMG_9616_Fotor

click on the image to see the video

En träningsform som vi ofta lägger till i grundträningsperioden är stavhopp i sandgropen. Det går ut på att man gräver en grop i längdgropen och hoppar med rak stav eller böjd stav och landar stående på en madrass. Fördelen med övningen är att du kan böja genom dina styvare stavar (tävlingsstavar) redan från kortare ansats eftersom gropen vi gräver är ganska djup. Målet är att hållas ”bakom” staven hela tiden och kontrollerat landa på madrasserna som vi satt ut. Misslyckas du med ett hopp är sannolikheten ändå ganska stor att du lyckas parera hoppet och smidigt (eller mindre smidigt) landa i själva sanden! På detta sätt kan du pusha upp greppet och försöka greppa högre hela tiden utan att vara rädd att falla illa. Igår greppade jag 4,20 m som högst på mitt sista hopp från 10 steg.

//Thought I’d make a new category where I’ll start posting some pole vault specific exercises so that you would get a better insight in what I’m really doing all days long and why! So here is the first exercise: Vaulting into the sandpit!

This is a form of training that we usually put into the training schedule during the elementary training period. It basically works like this: You dig a hole in the sand and jump with straight or bended pole into the sandpit landing on a mattress. The benefits of this exercise is that you can use and bend bigger poles (competition poles) already from shorter run-up since the hole is pretty deep. The goal is to keep your body behind the pole all the time and land smoothly on the mattress. If you fail on a jump the probability to control the landing (and land on the sand instead) is pretty big. This way you can push up the grip height and grip higher all the time not being scared to fall badly. Yesterday I gripped 4,20 as highest on my last jump using 10 steps.